?>

9 x de Grand Canyon, USA

Afgelopen zomer maakten wij een prachtige rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Één van de dingen die hoog op mijn lijstje stond was het bezoeken van de Grand Canyon. Vandaag deel ik 10 feitjes met je over dit immense natuurverschijnsel.

♥ Men weet niet precies hoe oud de canyon is. Uit onderzoeken is gebleken dat de canyon wel zo’n 70 miljoen jaar oud is. De Canyon bestond vroeger uit meerdere kleinere canyons en is door de jaren heen gevormd door de Colorado River.

♥ Zoals het vandaag de dag is. Hoewel de canyon misschien 70 miljoen jaar oud is, is het gesteente veel ouder. Dit gaat biljoenen jaren terug.

♥ De Grand Canyon is ontzettend populair met zo’n 5 miljoen bezoekers per jaar. Dat terwijl het niet eens de grootste canyon ter wereld is. Ook niet de langste of de diepste canyon.

♥ Hoewel de canyon ontiegelijk oud is, zijn er nooit fossielen van dinosaurussen gevonden. Ondanks dat bepaald gesteente stamt uit een eerder tijdperk dan de dinosaurussen, is de canyon pas later gevormd. Bijzonder toch.

♥ Er wonen mensen in de canyon, zo zijn er een aantal stammen te vinden: the Hopi, Navajo, Havasupai, Paiute and Hualapai. Een voorbeeld hiervan is het dorpje genaamd Supai Village. Dit is een dorpje gelegen in de Havasu Canyon en beheerd door de Havasupai stam. Er is geen weg dat naar dit dorp leidt en de post wordt hier bezorgd per muilezel.

♥ De Grand Canyon is één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. CNN heeft deze lijst in 1997 samengesteld. Met mijn bezoekje aan de canyon kon ik nummer twee van de lijst afstrepen. Ik heb nog even te gaan.

♥ Je kan begraven worden in de Grand Canyon. Dit kan echter niet zomaar. Hiervoor moet je minstens 10 jaar gewoond hebben in de canyon en daarnaast ook 10 jaar gewerkt hebben in de canyon.

♥ Omdat het een natuurlijk wereldwonder is, is de Grand Canyon een populaire filmset en is de canyon in meerdere films te zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Transformers en Thelma & Louise.

♥ Je kunt ook zelf per muilezel de canyon afdalen om een kijkje te nemen hoe het ‘beneden’ in de canyon is. Ik wilde dit graag doen, maar een trip bleek uren te duren (inclusief overnachting) dus hebben dit helaas over moeten slaan.
Je kunt de canyon ook van bovenaf bekijken. Het is redelijk populair om per helikopter de canyon van bovenaf te bekijken. Ook dit moesten wij aan ons voorbij laten gaan omdat het erg mistig en regenachtig was toen wij de canyon bezochten.

♥ Janet

18 thoughts on “9 x de Grand Canyon, USA

  1. Zelf vind ik canyons altijd gaaf om te bezoeken. Deze plek staat zeker nog hoog op mijn lijstje. Wel jammer dat je zo mistige dag hebt gehad. Ook wel vet om te weten dat er daadwerkelijke mensen wonen. Zou je niet zeggen.

    1. Ja erg jammer. Wij konden het niet in één dag doen en hadden geen tijd om een meerdaagse tocht te doen.. erg jammer want het lijkt me erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge