?>

Travelplans: een nieuwe reis!

Vorige week heb ik een nieuwe reis geboekt. Na wat speurwerk kwam ik gigantisch goedkope tickets tegen waar ik geen nee tegen kon zeggen. Ik boekte de tickets en daarmee staat de volgende reis gepland. Vijf dagen een nieuwe stad en tevens een nieuw land ontdekken. Waar ga ik naartoe?

Met de vet goedkope vliegtickets, kon ik dit echt niet laten lopen. Ik vroeg een vriendin en zo gezegd, zo gedaan. Ik boekte de tickets voor de herfstvakantie (want: werken in het onderwijs) en daarmee zijn vijf dagen Polen een feit!

Hoe tof!? Polen.. Vorig jaar zal ik al deze goedkope tickets naar Gdansk en twijfelde destijds al om heen te gaan of niet. Vorig jaar besloot ik toch om voor de iets duurdere tickets naar Portugal te gaan. Lekker naar de zon. De goedkope vliegtickets naar Polen bleef ik tegenkomen en nu kon ik er echt niet meer omheen. Deze keer laat ik Portugal schieten en kies ik ervoor om een nieuw land te ontdekken.

What to do in Polen? 

We hebben een retourvlucht naar Gdansk (Voorheen Danzig genoemd) geboekt. Een stad bovenin het land, gelegen aan de Oostzee. Als we even geluk hebben zit het weer nog mee en kan er nog een zonnestraaltje vanaf. Dit maakt het fijn om de leuke badplaatsen in het noorden te bezoeken (ja, ik heb gehoord dat die er zijn…). Aangezien we eind november naar Polen vertrekken, ga ik er niet vanuit dat het weer al te mooi zal zijn maar you never know.. 

We hebben getwijfeld om vanuit Gdansk een bezoek te brengen aan Warschau. We hebben er echter (vooralsnog) toch voor gekozen om in Gdansk te verblijven en vanuit hier de omgeving van deze stad te ontdekken.

Gdansk 

We vliegen dus naar Gdansk en ik heb er ontzettend veel zin in om deze Poolse stad te ontdekken. Op internet kan ik niet echt heel veel dingen vinden over deze stad. Vrijwel elke site noemt hetzelfde.

de Lange Straat en Lange Markt

Gelegen in het centrum en boegbeeld voor de stad. Hier vind je de eeuwenoude patriottische huizen met gedecoreerde gevels. Als ik het internet moet geloven stammen de oudste huizen uit de Middeleeuwen en als ik de plaatjes moet geloven, ziet het er prachtig uit.

de Mariastraat

Dit moet een ontzettend kneuterig straatje zijn. Dit straatje, geplaveid met kinderkopjes en prachtig gedecoreerde huizen en winkeltjes is meerdere malen gebruikt als inspiratiebron voor kunst. Hier zijn ook meerdere films opgenomen. Ik ben heel benieuwd.


Street art 

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Gdansk is heel veel street art te vinden. In de stad zijn meer dan 60 monumentale muurschilderingen te vinden, die vaak een verhaal vertellen over de geschiedenis van het land. Lijkt me tof en heel interessant.

Gdansk Culinair 

Ik vind lekker eten en drinken altijd belangrijk en superfijn. In Gdansk zijn blijkbaar veel toffe, hippe eetgelegenheden te vinden. Ook voor een lekker drankje moet je hier goed zitten. Ik ben benieuwd naar zowel de trendy kant, als de traditionele kant van Gdansk. En by the way.. hoe mooi is dit restaurant?

View Points 

Ik ben altijd fan van view points, waarbij je een fantastisch uitzicht over het gebied hebt. In Gdansk zijn er meerdere mogelijkheden om een fijn uitzicht over te stad te krijgen. Bijvoorbeeld bij de Tower of the archaeological Museum. Hoe tof is het om een panoramisch uitzicht van de stad te kunnen hebben!

Poorten van de stad

Gdansk is voorzien van een aantal poorten, welke inmiddels beruchte bezienswaardigheden zijn geworden. Enkele beruchte poorten zijn de Hooglandse poort, de Gouden poort en de Groene poort. Stuk voor stuk poorten met een verhaal.

Sopot 

Dit moet een leuke badplaats zijn, gelegen naast Gdansk. Hier moet een relaxte sfeer hangen en kan je je prima vermaken met de vele eet- en drinktentjes die er te vinden zijn. Ook is hier de langste houten pier van Europa te vinden.

Malbork 

Met haar 4,5 miljoen bakstenen is het kasteel in Malbork het grootste kasteel van Europa. Inmiddels staat het kasteel ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Nu heb ik nog vrijwel geen blogposts gelezen over Gdansk en omgeving en kon hier relatief weinig informatie over vinden. Dus mocht je tips hebben, dan hoor ik het natuurlijk heuuul graag! Ik heb er heel erg veel zin in en kijk uit naar deze trip. Polen, here we come! 

Bron voor alle foto’s: www.visitgdansk.com

♥ Janet 

 

48 thoughts on “Travelplans: een nieuwe reis!

  1. Super leuk dat je naar Gdansk gaat! Ik ben hier vorig jaar geweest, met srprs.me samen met mijn zusje. Wij hebben geweldige dagen gehad. Sopot en Malbork zijn beide de moeite waard en verder is het gewoon echt heel leuk om lekker rond te dwalen in de stad, het is klein, maar leuk en sfeervol. Het was voor ons de eerste keer in Polen en ik moet zeggen; het smaakte naar meer!
    Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Doen: vanuit Beijing naar de Chinese muurMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge