12x to do in Killarney, Ierland

Één van de mooiste plekken tijdens onze rondreis door Ierland vond ik Killarney. Deze regio wordt drukbezocht door de reizigers die de mooie Ring of Kerry willen rijden. Vandaag vertel ik je over de mooiste plekjes in en rondom Killarney.

Wat te doen in Killarney

Wanneer je de Ring of Kerry gaat rijden, begin je hoogstwaarschijnlijk in het stadje Killarney. Deze stad heeft zo’n 10.000 inwoners en moet het al een lange tijd hebben van het toerisme. Het stadje draait geheel op zijn toerisme met een bed & breakfast op elke hoek van de straat, tourbureau’s, souvenirwinkels en hotels.

Wij waren twee dagen in Killarney, maar hadden zeker nog langer kunnen blijven. Het is zo’n prachtige regio waar genoeg te ontdekken valt.

Een stukje Ring of Kerry

Wanneer je de N71 rijdt, rijd je al een stukje van de Ring of Kerry. Deze begint namelijk in Killarney. Je valt van het éne mooie uitzichtpunt in het andere en het éne vergezicht rijkt nog verder dan de ander. Aan de Ring of Kerry vind je nog veel leuke dingen om te zien en te doen, maar deze weg op zich bestaat alleen al uit vele hoogtepunten.

Muckross House & Gardens

Dit prachtige landhuis werd ooit gebouwd in 1870, maar afgebrand in 1917. Het mooie gebouw wat we er nu kunnen vinden, is gebouwd in 1958. Je vindt er nu een National Park Education Centre, je hebt er een koffietentje waar je je drankje kunt nuttigen in de prachtige tuinen. Mockross is prachtig gelegen aan het water. Je kijkt uit over het mooie Muckross Lake en de prachtige bergen.

Praktische info

Je vindt Muckross House & Gardens zo’n 6 km buiten de stad.

Openingstijden: ma t/m zo 09.00 uur – 17.30 uur

Toegangsprijs: Muckross House (guided tour) € 9,25 – Traditional farm: € 9,25 – Samen: € 15,50

Torc Waterfall

Zo’n drie kilometer verderop vind je het mooie Torc waterval. Deze waterval is zo’n 20 meter hoog en natuurlijk het beste als het net heeft geregend. De klim naar boven geeft je prachtige uitzichten over de meren van Killarney. Zeker de moeite waard om de trappen naar boven te nemen.

Praktische info

Er is een parkeerplaats aan de N71. Je kunt ook ‘bovenaan’ parkeren en vanaf daar naar beneden wandelen.

Vergeet je water niet mee te nemen als je op en neer gaat.

Ross Castle

Dit mooie kasteel vind je vlakbij het centrum van de stad. Het kasteel wordt ook wel O’Donoghue Castle genoemd omdat het in de 15e eeuw gebouwd is door de O,Donoghue clan. Van deze plek kun je ook een bootje of kano huren om het meer op te varen, ook leuk voor de afwisseling.

Praktische info

Openingstijden: ma t/m zo 09.30 uur – 17.45 uur

Toegangsprijs: € 5,00

Je kunt gemakkelijk je auto parkeren op de parkeerplaats die bij het kasteel te vinden is.

Wist je dat dit kasteel genoemd wordt in het boek de Da Vinci Code van Dan Brown.

Lower Lake

Dit meer is, met 19 vierkante kilometer, het grootste meer van de drie die bij Killarney National Park hoort. Op één van de kleine eilandjes, vind je de ruïnes van Innisfallen Abbey. Bovengenoemde Ross Castle ligt ook aan het Lower Lake gelegen. Je kunt een boottour doen over het meer. Je gaat dan naar verschillende eilandjes, waaronder Innisfallen Island. Je kunt ook een kano/kayak huren om zelf op pad te gaan.

Praktische info

Openingstijden: check in Killarney wat de actuele vertrektijden zijn voor de boottour.

Toegangsprijs: je kunt een boottour doen over Lower Lake voor ongeveer 15,00.

Galway Bridge

Deze T-splitsing is een populaire stop om even te pauzeren. Parkeer hier even je auto, loop naar het water en geniet van de omgeving. Er staat hier ook een leuk, fotogeniek kerkje genaamd Derrycunnihy Church.

Ladies View

Één van de mooiste uitzichten vind je bij Ladies View. Dit uitkijkpunt ligt aan de N71 en is echt de moeite waard om te spotten. Kijk je ogen uit over het prachtige National Park. De naam van het uitzichtpunt dankt zich aan het bezoekje van de Britse koningin Victoria met haar hofdames die ontzettend genoten van het uitzicht, daarom dus ‘Ladies View’.

Praktische info

Bij het viewpoint vind je een restaurantje met dezelfde naam als het viewpoint. Naast lekker eten kun je hier ook wat souvenirs scoren. Tip: probeer de wrap met kip.

Gap of Dunloe

Deze prachtige bergpas brengt de door mooie valleien, langs verdwaalde schapen en rotsige bergen. De Gap of Dunloe wordt door veel mensen beschouwd als één van de mooiste wegen in Ierland.

Praktische info

Let op: je kunt de Gap of Dunloe niet met de auto betreden. Je zult ervoor moeten kiezen om te wandelen, te fietsen of met de koets te gaan. Er zullen meerdere koetsen op je staan te wachten, maar deze optie is aardig prijzig.

Muckross Lake

Een ander meer wat bij de Killarney lakes hoort is het kleinere Muckross Lake. Hoewel het niet heel groot in omvang is, is dit meer wel het diepste meer met 75 meter diepte.

Wist je dat ze hier ook een soort monster van Loch Ness hebben, maar dan van Lake Muckross? Er wordt gezegd dat hier een reuzenpaling in het water moet zitten. Er worden verschillende lengtes genoemd van 6 tot wel 20 meter lang. Who knows?

Upper Lake

Dit is het kleinste meer van de drie Killarney Lakes. Ook dit meer is een populaire bestemming om te kajakken en te vissen. De mooiste tijd om te gaan kajakken is tijdens de zonsondergang. Wij hebben dit zelf niet gedaan maar het moet echt prachtig zijn.

Black Valley

Wij reden door de Black Valley en hadden de tijd van ons leven. Smalle bergwegen, slaperige dorpjes en verlaten plekjes. Deze afgelegen vallei vonden wij één van de mooiste wegen om te rijden in Ierland. Zeker doen als je de tijd hebt. Omdat alles hobbelig en smal is, kun je niet snel rijden. Je bent dus wel even bezig om de weg af te leggen en tussendoor ook nog te stoppen om te genieten van de mooie uitzichten.

Killarney town

Killarney heeft een ontzettend knus en gezellig centrum. Je vindt er genoeg souvenirwinkeltjes, restaurants, mooie kerkjes en Ierse pubs. Het is er bij ons niet van gekomen, maar in Killarney vind je het enige Lord of the Rings themed pub genaamd The Shire Pub. Wij vonden Killarney echt heel erg gezellig.

Praktische info

Dichtbij de stad vind je een vliegveld, maar hoogstwaarschijnlijk kom je in de stad met de auto, de bus of de trein. Met de bus is het twee uur vanaf Cork en anderhalf uur vanaf Limerick. Met de trein vanuit Dublin doe je er ruim drie uur over. Vanuit Cork is het anderhalf uur.

In Killarney stikt het van de hotels en bed & breakfasts. De keuze is reuze. Ik kan je Rockfield House B&B echt aanraden. Dit was één van de leukste overnachtingen tijdens onze reis. De gastheer is echt fantastisch.

Er is zoveel te zien en te doen in Killarney en omgeving, zoals the Ring of Kerry. Ik raad je aan om meerdere nachten in Killarney te verblijven en deze stad ook als basis te gebruiken om de Ring of Kerry te rijden.

Nieuwsgierig naar meer?

Reisroute roadtrip Ierland

De schoonheid van oost- Ierland: Glendalough

Money: kosten roadtrip Ierland

♥ Janet

63 thoughts on “12x to do in Killarney, Ierland

  1. Wauw, wat een prachtig gebied. Ik snap dat het druk bezocht wordt door toeristen, al zou je dat op de foto’s niet zeggen! Ik ben eigenlijk alleen nog in Dublin geweest, maar zou graag meer van Ierland willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge