Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust van Australië

Mijn eerste keer solo-reizen was naar Australië. In 2011 vertrok ik helemaal alleen naar dit immense land om een jaar te wonen, werken en rond te reizen. Een jaar vol hoogtepunten, waarin ik ontdekte dat ik meer van de wereld wilde zien en ervoer dat het backpacken mij meer dan goed beviel.

Het was ook een jaar waarin ik mijn hart verloor aan dit prachtige land. Ik was verliefd geworden op Australië. Op de prachtige natuur, de vrolijke mensen, de relaxte cultuur en de intense gezelligheid. Ik wilde terug. Twee jaren later besloot ik terug te gaan om mijn rondje door Australië af te maken. Ik ging, wederom alleen, vier weken backpacken door het oosten van het land. De route die ik heb afgelegd, lees je hier.

*Alle foto’s heb ik destijds gemaakt met mijn telefoon, daarom is de kwaliteit niet altijd zo goed.

Dag 1 – 5 Melbourne

Voorafgaande aan deze reis had ik er stiekem al een week in Perth opzitten. Dit was de stad waar ik had gewoond en dolgraag weer naartoe wilde gaan om vrienden te bezoeken.

Mijn reis door het oosten van het land begon dus eigenlijk een kleine week later, in Melbourne. Een vriendin uit Perth besloot om met mij mee te gaan naar Melbourne, zodat we de stad samen konden ontdekken. We dwaalden rond in het stadscentrum, bekeken de street-art in Hosier Lane, genoten van het mooie St. Kilda, gingen naar het casino en eindigden in een karaokebar, ik sprak af met wat oude reismaatjes en we bereden de bekende Great Ocean Road. Wat een mooie plek.


Dag 6 – 7 Sydney

Met de bus ging ik van Melbourne naar Sydney. Mijn eerste bezoek aan de stad was kort, maar ik zou later terugkomen. Ik ging op zoek naar het Sydney Opera House, wandelde door de Botanic Gardens, ging naar de Harbour Bridge en we hadden een gezellige avond in het hostel met veel Goon.

Dag 8 – 9 Byron Bay

Na een busrit van 12 uur kwam ik aan in het mooie Byron Bay. Op aanraden van een vriendin ging ik op zoek naar het hostel ‘the Arts Factory’. Een onwijs leuke en relaxte plek om te verblijven, zeker een aanrader! We volgden hier een workshop Afrikaans drummen, wandelden door het schattige dorpje en zagen de zon ondergaan op het strand, genieten. In de avond vermaken we ons met steaks en wijn, perfect!

Dag 10 – 11 Surfers Paradise

Dit was de dag waarin ik mijn bus had gemist. Er was mij verteld dat de bus om 15.00 uur zou vertrekken, maar deze was al om 10.00 uur vertrokken. Ik vond twee jongens met wie ik kon meeliften en zo was ik even later in Surfers Paradise. De middag bestond uit hangen op het strand en wandelen door de stad. In de avond speelden we beerpong, aten we pizza en eindigden ergens in een club op de dansvloer. De volgende dag ben ik in mijn eentje een wandeling gaan maken door de stad.

Dag 12 – 13 Noosa

De bus bracht me naar het rustige dorpje Noosa. Het hostel zat vol met Nederlanders, ik vroeg hier een Australiër ten huwelijk, genoot van het lekkere weer op het strand, was onder de indruk van de kleur van het zeewater en bezocht het mooie Noosa National Park waar ik wandelde en de mooiste uitzichten had op de oceaan.

Dag 14 – 16 Fraser Island

Één van de hoogtepunten van mijn reis was toch wel deze driedaagse trip naar Fraser Island. Dit eiland heeft zo veel mooie plekjes zoals Lake McKenzie, Indian Head, Eli Creek, the Maheno, Great Sandy National Park en the Champagne Pools. Dagen vol gezelligheid, lekker met je auto crossen over het zandstrand, de mooiste plekjes van het eiland ontdekken en vooral heel veel lol.


Dag 17 – 21 Airlie Beach – the Whitsundays

Een ander hoogtepunt van mijn reis was mijn bezoek aan Airlie Beach. De plek waar ik zoveel toffe herinneringen aan had. Tijdens mijn eerste bezoek aan het land eindigde ik mijn reis in Airlie Beach. Ik had er een tijdje gewoond en gewerkt dus ik was zo blij dat ik weer terug was. Ik maakte een driedaagse boottrip door de Whitsundays. We bezochten het mooiste strand van de wereld, gingen snorkelen en duiken bij het Great Barrier Reef en hadden de gezelligste tijd op de boot. Daarnaast sprak ik af met wat vrienden in Airlie Beach, ging chillen bij the Lagoon, bezocht de markt en had een gezellige middag in de haven van Airlie Beach.

Dag 22 – 23 Sydney

Ik vloog terug van Airlie Beach naar Sydney. Mijn tweede bezoek aan deze stad. Ik ging weer terug naar Circular Quay, maar ook naar Kings Cross en spendeerde een middag in Bondi. Ik genoot van het lekkere weer, het strand en van de gezelligste barretjes.

Dag 24 – 27 the Blue Mountains

Mijn laatste stop van deze reis was het mooie National Park the Blue Mountains. Ik maakte een aantal mooie hikes bij de Grand Canyon, the Wentworth Falls en bezocht de bekende Three Sisters. Ik sloot de reis af in een pub in Katoomba, voordat ik weer terugging naar Sydney.

Op de laatste dag van mijn reis, ging ik met de trein terug naar Sydney om vervolgens naar het vliegveld te gaan. Wat ik nog niet wist was dat deze terugreis een echte hel zou worden.

Deze reis maakte mijn rondje Australië compleet. Van de natuurpracht aan de westkust, de historie in the outback, de warmte in het noorden tot de steden in het zuiden en de gezelligheid in het oosten. Australië had wederom mijn hart gestolen. Wat. Een. Land.

♥ Janet

64 thoughts on “Reisroute: vier weken backpacken langs oostkust van Australië

  1. Jaaaa, wat staat een roadtrip Australië al láng op onze wishlist! We willen sowieso graag langs de oostkust roadtrippen, maar ook de outback, het westen en Tasmanië staan op ons lijstje. Veels te veel voor 1 reis, dus we komen er vast nog wel eens terug dan! We starten met het oosten, hopelijk gaan we volgend jaar!
    Marcella onlangs geplaatst…Happylist januari 2019 – Twix op schoot!My Profile

  2. Ik kan me maar al te goed voorstellen dat je je hart bent verloren aan Australië. Same here! En ook ik ben inmiddels twee keer in Australië geweest. Eerst 5 weken voor een vergelijkbare reis als jij hierboven omschrijft (we zijn alleen naar Airlie Beach ook nog naar het noorden gereisd – Cairns, Cape Trib etc.) en daarna voor een jaar (ook wonen, werken en reizen). En ja ook ik wil weer terug. Je raakt gewoon nooit uitgekeken in Australië.

    1. Jij bent echt nèt weer terug toch? Ik heb je avonturen gevolgd! Tijdens mijn eerste reis ben ik naar Cairns e.d. geweest, dus dat rondje had ik compleet gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge