?>

Travelplans: mijn laatste reis van 2018!

Een tijdje geleden schreef ik dat ik een nieuwe reis had geboekt! Jullie konden op Instagram zien waar deze reis naartoe ging. Wat mijn plannen zijn voor deze laatste reis van 2018 lees je hier.

De laatste reis van dit jaar gaat naar een nog geheel onbekend land voor mij: Ierland!

“Een klein landje met een grote reputatie: prachtige landschappen en een fascinerende, vriendelijke bevolking waarvan je een warm welkom kunt verwachten.”

Hoewel ik geen groot fan ben van de kou lijkt deze reis me toch prachtig. De temperaturen van de afgelopen dagen gaan me eigenlijk al te ver, laat staan het weer in Ierland rond kerst en oud & nieuw. Ondanks dit kleine minpuntje hebben we er toch voor deze bestemming gekozen. Waarom? Omdat de natuur overweldigend moet zijn en er op elke straathoek bijna wel een pub te vinden is. Laat dit nou net de twee dingen zijn waarvan ik gelukkig kan worden! 😉 Op tweede kerstdag vliegen wij naar Dublin om vervolgens 10 dagen lang met een huurauto het land rond te crossen en de mooiste plekjes van het land te ontdekken.

 

Na het boeken van mijn reis heb ik (zoals gewoonlijk) direct een Lonely Planet besteld om inspiratie op te doen. En of ik die heb gekregen… genoeg zelfs! Hierbij mijn wishlist voor Ierland.

 

Dublin 

Wij landen op Dublin airport dus een bezoekje aan de stad staat sowieso op het programma. Dit doen we ofwel aan het begin of aan het einde van onze reis. Ik ben erg benieuwd naar deze stad. Ik heb positieve verhalen gelezen. De stad moet erg gezellig en mooi zijn.

bron: Unsplash

 

De Ring of Kerry 

Ierlands mooiste panorama loop van zo’n 180 km lang. De route begint en eindigt in Killarney en brengt je langs de mooiste kliffen, door de mooiste bergen, verlaten stranden, indrukwekkende kastelen en toffe uitzichtpunten. Ik ben benieuwd!

bron: Unsplash

 

Glendalough 

Ongeveer 40 km ten zuiden van Dublin is in een prachtige omgeving dit eeuwenoude klooster te vinden. Gelegen in de Wicklow Mountains ligt deze mooie vallei met de overblijfselen van het klooster.

 

Causeway coastal route 

Een andere indrukwekkende route loopt van Belfast naar Derry. Deze kustroute brengt je ook langs prachtige kliffen, stranden en indrukwekkende uitzichten. Ook zijn hier filmlocaties van Game of Thrones te vinden zoals Downhill Beach (Dragonstone). De beroemde Carrick-a-Rede touwbrug en de bijbehorende 16 km lange route langs Ballintoy Harbour en het UNESCO werelderfgoed bekroonde Giant’s Causeway moet natuurlijk ook bewandeld worden.

 

The Dark Hedges 

In Game of Thrones ging Arya Stark in gezelschap van de Night’s Watch op de vlucht voor de Lannisters. Deze scene is opgenomen bij de dramatische Dark Hedges. Ook op Instagram zie ik regelmatig plaatjes voorbij komen van deze bomen wat zorgt voor een prachtig aanzicht.

bron: Unsplash

 

Cliffs of Moher

Deze wereldberoemde kliffen mag ik natuurlijk niet overslaan. Deze kliffen van 214 meter hoog staan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst en behoren tot de hoogste kliffen van Europa. Alleen daarom is het al een reden om het te bezoeken.

bron: Unsplash

 

Guiness drinken in the pub

Wanneer je in Ierland bent ontkom je niet aan het drinken van een pint Guiness en natuurlijk moet dat in een Irish pub. Het liefste ook nog inclusief traditionele Ierse muziek. Het lijkt me onwijs gezellig en warm in de kroegen van Ierland.

 

Dit zijn de dingen die ik graag wil zien en doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe dingen te zien en te ontdekken. Mocht je nog tips hebben voor mijn rondreis door het land, dan hoor ik het graag.

 

♥ Janet 

 

57 thoughts on “Travelplans: mijn laatste reis van 2018!

  1. Vanwege die overweldigende natuur zou ik er ook heel graag eens een kijkje nemen. En precies om dezelfde reden (het weer) is het er hier nog nooit van gekomen, haha.. wie weet, als ik straks jouw blog vol gave foto’s zie.. dat we het toch eens wagen. 🙂

  2. Wat leuk dat je nog een laatste reis voor 2018 op de planning hebt staan! Ik zou Ierland niet perse zelf kiezen in de winter haha, maar ik kan me voorstellen dat het prachtig gaat zijn. Ik ben ooit in Dublin geweest en dat vond ik erg leuk! Veel plezier 😀

  3. Heel veel plezier! Aan de beschrijvingen en plaatjes te zien gaan jullie je zeker vermaken in Ierland. Het gaat bij mij kriebelen om ook een keer naar Ierland op vakantie te gaan. Maar er staan nog zoveel landen en plekken op het lijstje.. Waar moet je beginnen?

  4. Ik ben dol op Ierland en ben ook een aantal maal in Dublin geweest. Jaren geleden heb ik drie weken door Ierland getoerd, dit was helemaal te gek en deden ook de plaatsen aan die jij hier beschrijft. De mensen zijn uiterst vriendelijk en ik denk dat je een hele leuke tijd hebt, en het weer, je stelt je er op in en wie weet valt het hartstikke mee.

    1. Laten we het hopen! Zou toch leuk zijn als het dan beter is als in Nederland. Wat tof dat je er zo vaak bent geweest trouwens, heb je verder nog tips voor me? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge