?>

To do: kookcursus in Chang Mai, Thailand

Zes weken rondreizen door Thailand. Dat deden wij een aantal jaartjes geleden en we hadden de tijd van ons leven. Van rondhuppelen op Khoa San Road tot jungetochten en van strandfeestjes tot het bezoeken van de vele tempels. Onze reis was ontzettend afwisselend en dat maakte het des te leuker. Één van de dingen die we ook graag wilden doen, was het doen van een kookcursus. So we did..

Gap’s house

Nu word je in Thailand doodgegooid met kookcursussen en op elke hoek van de straat kun je wel een kookcursus boeken. Wij boekten een dag van tevoren een kookcursus bij Gap’s House.

In de ochtend moesten we rond 08.30 uur klaarstaan. We zouden opgehaald worden bij ons guesthouse. Natuurlijk moesten we een Thais half uurtje wachten.

We pikten nog een aantal andere ‘klasgenoten’ op. We kregen een echte Gap’s house tas met een receptenboek. Hierin stonden onder andere de gerechten die we later op de dag zouden bereiden.

De volgende stop was de markt. We reden door de smalle steegjes van Chang Mai en eindigden in een loods. In deze loods was een markt te vinden, zo’n markt waar alleen maar locals te zien waren.

We kochten de verse ingrediënten voor de maaltijden.

We reden door naar onze laatste stop. Het ‘kookhuis’ waar we Thais zouden leren koken. We namen plaats in een grote buitenkeuken.

 

We kregen uitleg over de gerechten en moesten daarna onder begeleiding van de kok aan zelf aan de slag.

 

In de ochtend bereidden we vier verschillende gerechten, die we tijdens de gezamenlijke lunch op mochten eten. Veel te veel natuurlijk.

 

We maakten een Tom Yum soep.

 

We bakten viskoekjes.

 

En we maakten een stir fried chicken met cashew en een fish soufflé (ja het bakje is ook zelfgemaakt).

 

We maakten natuurlijk ook Thaise curry tussendoor.

Na de lunch gingen we weer druk aan de slag. We maakten nog eens drie gerechten. Deze gerechten mochten we mee naar huis nemen en daarmee was ons diner geregeld.

 

We maakten het populaire Pad Thai!

 

We rolden onze eigen loempiaatjes. Super goed gelukt toch?

En we maakten nog mango met sticky rice als toetje.

Aan het einde van de middag werden we met ons avondeten teruggebracht naar ons guesthouse. We keken terug op een geslaagde en superleuke dag waarin we een serieuze poging hadden gedaan om de Thaise keuken onder de knie te krijgen. Echt een aanrader.

 

Nieuwsgierig naar de kookcursus?

Gap’s House 

 

♥ Janet

 

 

 

33 thoughts on “To do: kookcursus in Chang Mai, Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge