?>

Money: kosten vijf dagen Portugal

Het is inmiddels wel duidelijk dat ik Portugal te gek vind. Wat een prachtig land met mooie gekleurde huisjes, ruige kliffen en overheerlijke pastel de nata. Afgelopen jaar bezocht ik het land nog en een bezoekje aan Portugal gaat nooit vervelen. Vijf dagen lang aan de kou ontsnappen, wandelen door de mooie vissersdorpjes, rondrijden door de bergen en genieten van al het lekkere eten. Ik zou hier wel aan kunnen wennen.

Vijf dagen lang genoot ik van een lekkere 20+ graden, belandde van het éne mooie dorpje in het andere en genoot ik natuurlijk elke dag van een lekker pasteitje bij de thee. Optimaal genieten. Hier is een overzicht van mijn uitgaven tijdens deze trip.

Transport

Toen ik hoorde dat mijn moeder naar Portugal zou gaan en het ook nog in mijn vakantie bleek te zijn, aarzelde ik niet en zat ik gelijk vliegtickets te vergelijken. Ik boekte een vlucht met Ryanair vanaf Eindhoven naar Faro. Ik betaalde € 120,18 voor mijn ticket. Dit is alleen met handbagage, maar dat vind ik altijd prima voor een korte trip.

Eenmaal aangekomen werden we opgewacht door mijn oom en tante. Zij waren aan het overwinteren in Portugal en dat maakt het een ideale vakantiebestemming. Ik had vooraf een auto geboekt en kon dit erg goedkoop scoren. Ik betaalde uiteindelijk € 41,50 voor het huren van een auto voor vijf dagen en achteraf moest ik nog € 14,65 betalen voor de tol. Omdat ik de autohuur had betaald, betaalden de anderen de benzine. De benzinekosten kwamen in vijf dagen rondrijden neer op € 39,00.

Uiteindelijk betaalde ik € 176,33 voor de vlucht en de auto.

Accommodatie

Omdat mijn oom en tante in Portugal aan het overwinteren waren, had ik geen bijkomende kosten voor een accommodatie. Mijn oom en tante hadden een appartement gehuurd waar mijn moeder en ik ook konden vertoeven. Dit was een grote meevaller natuurlijk.

Eten en drinken

Uit eten gaan vind ik erg leuk om te doen, helemaal als ik op reis ben. Laat Portugal nou net een land zijn met onwijs lekker eten. Van een lekkere Pastel de Nata bij de thee of een lekker lokaal wijntje bij de verse vis, heerlijk. Omdat wij in een appartement verbleven, waren we ook in de gelegenheid om thuis te koken. In vijf dagen tijd zijn we drie keer uit eten geweest en hebben ook meerdere malen buiten de deur geluncht. Ook zijn we meerdere keren bij de supermarkt geweest om boodschappen te doen. Een ideale mix van beiden vind ik.

In totaliteit heb ik in vijf dagen tijd € 106,56 uitgegeven aan eten en drinken.

Entertainment

Eigenlijk bestond onze trip vooral uit wandelen, eten en drinken en rondtoeren met de auto. Alles gratis en voor niets en ik vond het heerlijk. We hebben mooie grotten bezocht, hoge kliffen gezien, op het strand gelegen en voor alles heb ik geen cent hoeven te betalen, wat een leven.

Ik gaf € 6,29 uit aan entertainment. Vrijwel niets dus.

Overige kosten

Er waren geen bijkomende kosten.

 

Totaalkosten p.p.

Transport              € 176,33

Accommodatie     € 0,00

Eten en drinken   € 106,56

Entertainment     € 6,29

Overige kosten    € 0,00

                                 —————-

Totaal:                  € 289,18

Vijf dagen Portugal heb ik gedaan met een dagbudget van € 57,84. Er is ontzettend veel moois te ontdekken waar je geen geld voor hoeft te betalen. Wij hadden het geluk dat we in het appartement van mijn oom en tante konden verblijven en hadden dus geen kosten voor een accommodatie.

Meer lezen over Portugal? 

7 toffe plekjes in de Algarve

7 redenen om naar Portugal te gaan

♥ Janet

14 thoughts on “Money: kosten vijf dagen Portugal

  1. Portugal is ook echt wel een van de goedkopere bestemmingen in Europa! Wij hebben met het geld dat we uitspaarden extra activiteiten gedaan, zoals dolfijnen gaan spotten, musea gaan bezoeken en gaan snorkelen. Een echte aanrader! Prachtige natuur én vriendelijke mensen!

    1. Dat scheelt zeker een stuk. Nou moet ik zeggen dat mijn oom en tante het appartement ook voor een prikkie konden huren hoor (in het laagseizoen!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge