?>

Perth’s stranden

Perth, de hoofdstad van WA, wordt vaak overgeslagen door reizigers. Onterecht vind ik. Perth heeft gedurende het gehele jaar aardig veel zonnige dagen en daar heb je stranden voor nodig! Zeker in de zomer, wanneer het kwik wel tot 40 graden kan oplopen.

Gelukkig heeft Perth genoeg mooie stranden om de dagen door te komen. Hier een aantal persoonlijke favorieten.

Cottesloe beach. Een van de populairste stranden in Perth. Cottesloe is geliefd bij jong en oud. Voorzien van een mooi groot strand en grasvelden. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij een aantal eettentjes, pubs of kleine supermarkt. Mijn favoriet is the OBH (ocean beach hotel). Ook een aanrader op de zondag, voor een gezellige sunday session.

Sunset @ Cottesloe Beach

Scarborough beach. Een ander populair strand van Perth, vooral geliefd onder de jongeren. Dit is ook een erg groot strand die je kunt herkennen aan de grote trappen bij de entree. Op een strand zijn vaak actief life guards aan het werk om de boel in de gaten te houden en te kijken of er geen haaien in de buurt zijn, ook wel fijn. Aan de boulevard zitten een aantal leuke tentjes en winkeltjes. Ook is er een grote supermarkt vlak bij het strand, waar je evt. je consumpties kunt halen en mee kan nemen naar het strand.

View Scarborough

City beach en Floreat beach. Dit zijn twee stranden die naast elkaar liggen en wat kleiner zijn dan Cottesloe en Scarborough. Je kunt wandelend van het ene naar het andere strand. Op beide stranden is ook een strandtent te vinden. Ben je op zoek naar iets meer rust op het strand, dan zijn deze stranden een goede optie. Op Floreat beach zijn er ’s avonds vaak fanatiek mensen aan het volleyballen.

390142_10150397488721931_1350894333_n
Floreat Beach

Trigg beach. Dit is DE plek om te surfen. De locatie zorgt voor ideale golven en hier komen vrijwel alleen maar surfers. De andere stranden zijn hier minder geschikt voor en zie je dus ook weinig surfers.

Fremantle is de havenstad ten zuiden van Perth. Freo is voorzien van een aantal stranden zoals Bathers beach, Leighton beach en South beach. 

South Beach

Rottnest Island. Dit is een klein eilandje zo’n 20 km van de kust van Perth. Hier kun je dagtripjes heen boeken. Rottnest is voorzien van een aantal mooie strandjes die je allemaal kunt bezoeken per fiets of bus.

405254_10150484249376931_1741208531_n
Rottnest Island
Rottnest Island

Hillary’s. Last but not least… Hoewel dit geen gewoon strand is, wil ik hem toch noemen in dit lijstje. Hillary’s boat harbour, de naam zegt het al, is een haven in het noorden van Perth. Naast de haven vind je hier ook AQWA het aquarium, veel winkeltjes en restaurants. Ook vind je in de haven een mooi strandje speciaal gericht op kinderen. Dit strand is ideaal voor kinderen, omdat het water relatief ondiep is. Ook staan er op het strand grote speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken.

Het ligt er maar net aan waar je van houdt en waar je naar op zoek bent. Voor ieder wat wils..

Ik hoor graag jullie mening over de stranden in Perth.

♥ Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge