?>

6X to do op Curaçao

Curaçao kennen we allemaal, een lekker klein eilandje in de Caribische zee. Veel toeristen gaan hierheen om lekker een week lang op een strandbed te liggen met een cocktail in de hand. Niets mis mee, want daar is het eiland perfect voor. Toch wil ik je laten zien dat Curaçao nog veel meer te bieden heeft dan mooie stranden.

Curaçao is een eiland met ongeveer 150.000 inwoners. Curaçao was tot 2010 het grootste eiland van de Nederlandse Antillen maar inmiddels is het eiland onafhankelijk geworden. Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC- eilanden. Als je aan Curaçao denkt, denk je vast aan witte parelstranden met een drankje in je hand. Dit beeld is ook zeker waar. Curaçao heeft prachtige stranden en met het tropische klimaat ook zeker een goede vakantiebestemming om lekker aan je kleurtje te werken. Maar er is nog zoveel meer leuks te doen en te beleven op dit eiland..

1. De Christoffelberg.

Mocht je het leuk vinden om te hiken, dan is de Christoffelberg zeker wat voor jou! De berg ligt in het nationale park Christoffelpark. Dit is wel een stukje rijden omdat het niet echt in de buurt van Willemstad ligt, dus je hebt een auto nodig om hier te komen. Je bent ongeveer een uur onderweg, maar het is zeker de moeite waard om de berg te beklimmen want je loopt door een prachtig gebied en tijdens de tocht naar de top van de berg krijg je fantastische uitzichten te zien. De berg is zo’n 375 meter hoog dus dat valt op zich mee. Je hoeft hier niet echt op getraind te zijn en iedereen met een redelijk goede conditie kan deze tocht maken. Er zitten echter wel steile stukken in de tocht naar boven en ook een stukje rots klimmen. Goed schoeisel is zeker gewenst, met slippers is niet echt handig en heb je grote kans op uitglijden. Ik vond dit leuk om te doen!

2. Op een onbewoond eiland.

Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Dit eiland(je) ligt zo’n 10 kilometer van de kust en het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer twee vierkante kilometer. Klein Curaçao was ooit een bewoond eiland, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Er worden dagtochten naar Klein Curaçao georganiseerd. Wie wil er nou niet een dag doorbrengen op een onbewoond eiland? Geen drukte om je heen, in alle rust de dag doorbrengen op het strand. Het is een goede plek om te snorkelen en te duiken. Je kunt er veel vissen en schildpadden tegenkomen. Ik heb dit helaas niet kunnen doen maar heb veel goede verhalen gehoord en chille foto’s gezien!

3. Charming Willemstad.

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Een leuke, levendige stad met vele kleine straatjes, winkeltjes, marktjes, restaurantjes e.d. Het historische centrum van Willemstad staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en terecht! We kennen allemaal de mooie gekleurde huisjes, oftewel de handelskade. Alleen dit al levert prachtige foto’s op. Daarnaast zijn er nog een aantal bekende bezienswaardigheden zoals de pontjesbrug die de wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbind. Naast het feit dat Willemstad een prachtige stad is om door heen te struinen, is het ook onwijs gezellig. Punda heeft allemaal kleine straatjes waar je doorheen kunt struinen, gezellige cafés en genoeg kraampjes waar je je souvenirs kunt kopen. Ik vond dit echt fantastisch, ondanks de vele (Nederlandse) toeristen ;).

4. De grotten van Hato.

De grotten van Hato zijn vroeger een aantal keren bewoond geweest. Eerst door de indianen die vreesden voor de komst van de Europeanen, daarna werden de grotten een schuilplaats voor slaven die gevlucht waren. Tegenwoordig leven er geen mensen meer in maar dienen de grotten als bezienswaardigheid. De grotten liggen vlak bij Hato, het vliegveld. Dit is zo’n 30 minuten van Willemstad.

 5. Shete Boka.

Shete Boka is het andere nationale park van het eiland. De vertaling van Shete Boka is ‘zeven inhammen/ baaien’. Je kunt langs de kilometers lange kust wandelen voor mooie uitzichten. De zee is hier nogal ruw. Als deze tegen de baaien komt, spuwt het water als ware omhoog, best geinig om te zien. Deze kust is ook een plek waar schildpadden hun eieren leggen. Het meest spectaculair is Boka Tabla. Dit is een grot waarin je ook de ruwe zee omhoog kunt zien spuiten. Dit ligt vlak bij de Christoffelberg. Wij bezochten zowel de Christoffelberg als Shete Boka op dezelfde dag.

 6. Struisvogelfarm.

Wel even iets anders, maar dit is ook iets wat veel toeristen afvinken. De struisvogelfarm ligt in Santa Catharina. Op deze farm worden struisvogels gefokt voor hun vlees en huid. Op de farm kan je een rondleiding krijgen waarin je alles te weten komt over de vogels. Daarna komt het leuke gedeelte waar je zelf de vogels mag voeren en op een struisvogelei kan staan om te kijken hoe sterk zo’n ei is. Omdat ik vind dat dieren niet binnen een hek horen te leven, sla ik dit soort dingen eigenlijk altijd over.

Dit alles neemt niet weg dat een strand en een cocktail ook altijd een goed idee is!

♥ Janet 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge